Praktijk De Kinderpsycholoog is een Basic Trust praktijk en daarmee gespecialiseerd in trauma- en gehechtheidsproblemen (tekort aan basisvertrouwen).

Soms maken kinderen al op zeer jonge leeftijd ingrijpende ervaringen mee. Adoptie- en pleegkinderen hebben vaak voor hun adoptie of plaatsing al het nodige meegemaakt. En ook in biologische gezinnen is de start tussen ouders en kind is niet altijd zo’n roze wolk als mensen gehoopt hadden. Er kan sprake zijn van ingrijpende ervaringen, waardoor ouders in hun ouderrol trauma oplopen of er zijn omstandigheden, waardoor de hechtingsrelatie bemoeilijkt wordt. Er ontstaat dan een tekort aan basisvertrouwen.

Kinderen kunnen twijfelen over zichzelf, over vriendschappen en of anderen nog wel te vertrouwen zijn. Ze kunnen overalert zijn en afwijzend of juist klampend gedrag laten zien. Ook ouders of verzorgers kunnen gaan twijfelen aan zichzelf. Hoe kan het dat het me niet lukt om mijn kind te helpen bij de ervaringen die het heeft meegemaakt? Hoe kan het dat mijn kind deze (gedrags)problemen heeft of zo hevig reageert?

Wanneer natuurlijk herstel niet voldoende op gang komt of problemen zijn belemmerend in het dagelijks leven, twijfel dan niet en neem vooral even contact op. Dan kan de Basic Trust Methode helpen. Deze methode is een vorm van video-feedback en opgenomen in de databank van jeugdinterventies. https://www.nji.nl/interventies/basic-trustmethode

Zie voor meer informatie onder 'aanbod'.

 

Praktijk De Kinderpsycholoog is tevens geregistreerd als Basic Trust Willemsen en aangesloten bij de landelijke organisatie Basic Trust.

www.basictrust.com